Runnen van een topclub in COVID-19 tijd

Samen met Emma Solutions onder andere succesvol in FIBA Europe Cup

Van druk kantoor naar zo goed als volledig online

Sinds dit seizoen is Heroes terug in Europa, waar de Bossche basketbalclub thuishoort. Voor de club, sponsoren maar ook zeker voor de fans een moment om naar uit te kijken. Corona zorgde er echter voor dat topsport een tijd lang niet door kon gaan. De piekmomenten vielen weg en daar had Sam Vinck, General Manager bij Heroes Den Bosch, samen met zijn team een oplossing voor.

“We zorgden ervoor dat we wekelijks een piekmoment hadden om naartoe te werken. Hier voegden wij zo veel mogelijk topsport aan toe om iedereen geprikkeld te houden. Op afstand was het makkelijk samenwerken via de Emma Cloud. Door nieuwe piekmomenten op de onlinekalender te zetten, kreeg het kantoor én topsport team nieuwe prikkels.”

Online evenementen

Trots verteld Sam over één van de nieuwe initiatieven. Sam: ‘’Kinderen mochten naar De Maaspoort komen en via een live verbinding zorgden wij ervoor dat de ouders vanuit thuis mee konden kijken.’’ Als kers op de taart werd er binnen twee weken een Heroes Christmas Walk-Thru georganiseerd. Sam kijkt terug op een zeer geslaagde editie.

“Waar in eerste instantie werd nagedacht over een digitale kerstborrel, is dit plan uitgegroeid tot een groot evenement voor seizoenkaarthouders en sponsoren. Zij kregen namelijk de mogelijkheid om geheel corona-proof door De Maaspoort te lopen om een kijkje te krijgen achter de schermen.” Klik hier om het geslaagde weekend te bekijken in een aftermovie.

FIBA spektakel in Den Bosch

Heroes was in januari en maart host van een aantal bubbels in De Maaspoort. Sam kreeg als General Manager ook de rol als Tournament Director, een grote opgave maar hij blikt terug op geslaagde weken: “Met clubs uit verschillende landen was het een hele opgaven om alles gecoördineerd te krijgen. Mede door het goed schakelen via de cloud kon het office team alle medewerkers, partners en meer dan 100 vrijwilligers aansturen om deze weken tot een goed einde te brengen.”

Thuiswerktip van Dennis Khalil, Operational Director bij Emma-Solutions:

Wanneer er wordt gewerkt met een laptop, probeer een aparte monitor (bij voorkeur zelfs 2 monitoren) en een docking station te gebruiken. Een laptopscherm staat over het algemeen laag en voor je rug is het beter als je recht naar voren kunt kijken.
Wil je meer thuiswerktips lezen? Kijk dan op https://www.emma-solutions.nl/thuiswerktips/

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacy verklaring
Accepteren