Thuiswerktips van Emma Solutions

#1 Extra monitor

Niet alleen IT’ers en data analisten, maar iedereen profiteert van een extra monitor + docking station. Je werkt sneller, overzichtelijker en zorgt goed voor je rug.

#2 Blijf in contact

Blijf goed contact houden! Start de dag met een belronde of teamoverleg, zodat je als team aan de dag begint. Probeer dagelijks momenten in te plannen om met je collega’s samen te werken. Zo blijf je goed op de hoogte en kun je elkaars werk meteen versterken.

#3 Small talk

Praat eens over andere dingen dan alleen werk! Geef tijdens overleggen iedereen de gelegenheid om te vertellen hoe het gaat. Juist ook de kleine dingen, want ‘small talk’ bij het koffiezetapparaat is er nu helaas niet bij.

#4 Ontspanning

Neem tijd voor jezelf! Stimuleer elkaar om in de pauze buiten de benen te strekken of een goede maaltijd te bereiden. Dit houd je fris in je hoofd en zorgt ervoor dat je na de pauze weer vol nieuwe energie verder kan.

#5 Teambuilding

Doe leuke dingen met het team! De mogelijkheden lijken natuurlijk beperkt in de anderhalve meter samenleving, maar organiseer bijvoorbeeld een digitale vrijdagmiddagborrel of quiz om toch nog wat leuks te doen samen.

#6 Veilige werkplek

Zorg voor een veilige werkplek! De beveiliging van je thuiswerkplek is moeilijk te controleren en niet zo goed als op kantoor. Zorg daarom dat je een goede virusscanner hebt, zoals ESET. Ook is het belangrijk om je PC te voorzien van de laatste updates. Met een RMM tool kun je dit controleren.

#7 Controle werkplek

Let op! Thuiswerkplekken blijven vaak onbeheerd achter. Zorg daarom altijd dat je werkplek vergrendeld is wanneer je pauze neemt of stopt met werken. Zo voorkom je dat anderen je werk aanpassen of verwijderen. Handig zijn RMM tools. Die kunnen policies controleren en daar verslag van uitbrengen.

#8 Pauze

Neem je rust! Zorg dat je regelmatig pauze neemt als je iets hebt afgerond, voordat je doorgaat met het volgende onderdeel. Zo blijf je scherp en wordt de kans op fouten kleiner.

#9 Verhouding werk & privé

Werk en privé zijn op het moment soms lastig te scheiden. Zorg daarom dat je als je klaar bent met werken alles volledig afsluit en opbergt. Wanneer het uit zicht is creëer je rust in je hoofd en kun je de volgende dag weer met nieuwe energie starten.

#10 Werkplek

Zorg voor een goede thuiswerkplek! Met een aantal kleine aanpassingen kun je een stuk comfortabeler en efficiënter werken. Denk bijvoorbeeld aan internet via een kabel i.p.v. Wifi, een goede bureaustoel en een rustige plek in huis.

#11 Thuiskantoor

Probeer een aparte werkruimte in te richten. Zo creëer je toch het gevoel dat je ‘s ochtends naar je werk gaat en ’s middags weer naar huis vertrekt. Je kan je werk beter loslaten i.p.v. dat je steeds nog even iets kleins gaat doen achter je laptop.

#12 Focus

Focus is key! Thuis is er vaak veel afleiding. Zorg daarom dat je jezelf goed kan afsluiten met een ‘over-ear’ koptelefoon! Zo kun je ongestoord genieten van je eigen muziek en word je niet afgeleid. Met een VoIP softphone zit je helemaal goed, daar kan je namelijk meteen mee bellen.

#13 Koffie

Investeer in een kwalitatief koffiezetapparaat! Een ochtend is niet compleet zonder een goede kop koffie en het zorgt ervoor dat je met meer energie aan je dag kan beginnen.

#14 Communicatiesysteem

Gebruik een professioneel communicatiesysteem om te vergaderen. Denk bijvoorbeeld aan de zakelijke versies van Zoom of Teams. Zo kun je toch op een goede manier met elkaar overleggen.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacy verklaring
Accepteren