Wat is een hybrid cloud? En wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende cloud oplossingen mogelijk, waaronder de hybrid cloud oplossing. Maar wat is een hybrid cloud eigenlijk en wat zijn de bijbehorende voordelen voor uw onderneming? Emma Solutions vertelt het u graag in deze FAQ.

Wat is een hybrid cloud?

Een hybrid cloud is een combinatie van één of meerdere private clouds en public clouds die met elkaar verbonden zijn. Een gedeelte van de bedrijfsapplicaties is dus actief in de private cloud en een ander gedeelte van de infrastructuur draait in de public cloud. Een strategie die uitgaat van de hybrid cloud is voor organisaties veel flexibeler. Waarom? Omdat workloads nu eenvoudig heen en weer geschoven kunnen worden tussen verschillende cloudoplossingen, afhankelijk van uw behoeften en de bijbehorende kosten.

Een hybride cloudinfrastructuur bestaat meestal uit een openbaar IaaS platform, een private cloud of datacenter en toegang tot een beveiligd netwerk. Veel hybride clouds maken gebruik van LAN’s (Local Area Networks) en WAN’s (Wide Area Networks).

Voor een goede invoering van een hybride strategie is het van belang dat de public cloud en de private cloud compatibel met elkaar zijn, zodat onderlinge communicatie mogelijk is.

De voordelen van een hybrid cloud

Wanneer u kiest voor een hybrid cloud, kiest u voor diverse voordelen, namelijk:

  • Flexibiliteit
    Als organisatie kunt u profiteren van de flexibiliteit en innovatie van de public cloud door hier bepaalde workloads uit te voeren. Uiterst gevoelige gegevens worden weer in de private cloud bewaard. U plaatst workloads en resources op de plek waar deze het beste tot hun recht komen.
  • Beveiliging
    Een hybrid cloud is ten opzichte van de public cloud een stuk veiliger. Een nadeel van de public cloud is dat het een ‘open’ en dus minder veilige omgeving is. In een hybrid cloud oefent u controle uit over uw gegevens, wat het dus veiliger maakt. Een hybrid cloud oplossing biedt u de mogelijkheid om te beslissen welke applicaties en diensten in de public cloud mogen blijven en welke privé moeten zijn.
  • Kostenbesparing
    Eén van de grootste voordelen van een hybrid cloud is het besparen van kosten. Het is een kosteneffectief model omdat u de mogelijkheid heeft om data en applicaties snel te gebruiken en omdat u eenvoudig kunt opschalen en afschalen indien nodig. U heeft de mogelijkheid om naar de openbare public cloud te schalen, waardoor u alleen betaalt voor extra vermogen wanneer u dit nodig heeft.

Een hybrid cloud sluit vaak het beste aan op de wensen en behoeften van een organisatie. Niet voor niets dan een hybrid cloud toepassing steeds vaker voorkomt. Een hybrid cloud oplossing is goed geïntegreerd wanneer de gebruiker niet merkt in welke omgeving hij of zij werkzaam is.

Een voorbeeld ter verduidelijking

Om duidelijk te maken wat een hybrid cloud nou precies is, geven we een voorbeeld. We spreken over een hybrid cloud wanneer u uw bedrijfsapplicaties in een private cloud, zoals een eigen serverruimte of op een IaaS platform draait, gecombineerd met Office 365 waar alle bestanden worden opgeslagen in OneDrive.

Emma Solutions voor al uw cloud oplossingen

Van hybrid cloud tot private cloud: Emma Solutions is dé partner voor al uw cloud oplossingen. Samen met u gaan we op zoek naar de beste en meest veilige cloud oplossing voor uw organisatie. Emma is ISO 27001 gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de wereldwijde norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Meer informatie? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Terug naar FAQ

Emma Solutions

Voor betrouwbare en veilige IT

Jouw IT-infrastructuur moet veilig en betrouwbaar zijn. Wij hebben altijd een IT-oplossing die bij jouw bedrijf past. Onze dienstverlening is maatwerk. Dat maakt het flexibel en eenvoudig te implementeren. Moderniseren of groei? Geen probleem, onze IT engineers bedenken een innovatieve IT-oplossing om jouw bedrijf verder te brengen. Wil je dat jouw IT- infrastructuur altijd up to date is en voorzien van de juiste security-oplossingen? Kies dan voor praktische online diensten en back-up in combinatie met All-In IT-beheer. Kies voor toekomstbestendige ICT.

Deze website gebruikt cookies